Web tasarım ve yazılım bloğu Herşeyden biraz...

Harddisk veri kurtarma

Harddisk veri kurtarma,veri kurtarma, veri temizleme, veri silme, veri getirme, silinen veriyi geri getirme, veri kaybı nedenleri

Veri kurtarma, kaybolmuş, yanlışlıkla silinmiş, bozulmuş veya erişilemeyen verilerin geri yüklenmesi işlemidir.
Kurumsal BT'de veri kurtarma, tipik olarak bir yedekten bir verinin masaüstüne, dizüstü bilgisayara, sunucudan veya harici depolama sistemine geri yüklenmesinden söz eder.

Veri kaybı nedenleri
2016'da yayınlanan istatistiklere göre, veri kaybının çoğuna insan saldırıları, kötü niyetli saldırılardan ziyade insan hatalarından kaynaklanıyor. Aslında insan hatası, İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisine bildirilen olayların neredeyse üçte ikisini oluşturuyor. En yaygın ihlal türü, birisi yanlış kişiye veri gönderdiğinde gerçekleşir.

Veri kaybının diğer yaygın nedenleri arasında, elektrik kesintileri, doğal afetler, ekipman hataları veya arızaları, yanlışlıkla veri silinmesi, yanlışlıkla bir sabit sürücüyü biçimlendirilmesi, sabit disk okuma / yazma kafalarının hasar görmesi, yazılım çökerleri, mantıksal hatalar, ürün bilgisi bozulması, ürünün bozulması, Başarısızlık belirtileri sonrasında bilgisayar, sabit disklere fiziksel hasar, dizüstü bilgisayarın çalınması ve bir bilgisayarda kahve veya su dökülmesi.

Veri kurtarma nasıl çalışır?
Veri kurtarma işlemi, veri kaybının koşullarına, yedekleme oluşturmak için kullanılan veri kurtarma yazılımına ve yedekleme hedef medyasına bağlı olarak değişir. Örneğin, birçok masaüstü ve dizüstü yedekleme yazılımı platformları, kullanıcıların kayıp dosyaları kendilerinin geri yükleyebilmesini sağlarken, bir teyp yedeklemesinden bozuk bir veritabanının restorasyonu IT müdahalesini gerektiren daha karmaşık bir işlemdir. Veri kurtarma hizmetleri, yedeklenmemiş ve yanlışlıkla bir bilgisayarın dosya sisteminden silinmiş dosyaları geri almak için kullanılabilir, ancak yine de sabit diskte parçalar halinde kalır.

Bir dosya ve bu dosyayla ilgili bilgiler farklı yerlerde saklandığı için veri kurtarma mümkündür. Örneğin, Windows işletim sistemi hangi dosyaların sabit sürücüde ve nerelerde saklandıklarını izlemek için bir dosya ayırma tablosu kullanır. Tahsisat tablosu bir kitabın içindekiler tablosu gibidir; sabit disk üzerindeki gerçek dosyalar kitaptaki sayfalara benzemektedir.

Verilerin kurtarılması gerektiğinde, genellikle yalnızca düzgün çalışmayan dosya ayırma tablosudur. Kurtarılmak üzere olan gerçek dosya hala kusursuz durumda sabit diskte olabilir. Dosya hala mevcutsa - hasar görmüyorsa veya şifreli değilse - kurtarılabilir. Dosya bozuksa, eksik veya şifreliyse, kurtarmanın başka yolları da vardır. Dosya fiziksel olarak hasar gördüyse, yeniden oluşturulabilir. Microsoft Office gibi birçok uygulama, dosyaların başında üniform üstbilgileri, bu uygulamaya ait olduklarını belirtir. Dosya başlıklarını manuel olarak yeniden oluşturmak için bazı yardımcı programlar kullanılabilir, bu nedenle en azından dosyanın bir kısmı kurtarılabilir.

Çoğu veri kurtarma işlemi, teknolojileri birleştirir, bu nedenle kuruluşlar yalnızca verileri bantla kurtarmazlar. Çekirdek uygulamaları ve verileri teypten kurtarmak zaman alıyor ve bir felâket sonrası derhal verilerinize erişmeniz gerekebilir. Ayrıca bantların taşınması ile ilgili riskler de vardır.

Buna ek olarak, operasyonlara geri dönmek için uzaktaki bir konumdaki tüm üretim verileri gerekli olmayabilir. Bu nedenle geride bırakılabilecekleri ve hangi verilerin geri kazanılması gerektiğini belirlemek akıllıca olacaktır.

Paylaş:    

  Yorumlar


Bu yazı için henüz yorum yapılmamış.İlk yorumuz siz yapın


  Yorum Yap


 
  Kısaca
Homeofis çalışıyorum ancak gerektiğinde Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir yerde projenize destek verebilirim.

Projenizle ilgili profesyonel hizmet almak istiyorsanız benimle iletişim bölümünde bulunan bilgiler aracılığı ile veya iletişim formu ile bağlantı kurabilirsiniz.
  Facebook